Pages

Friday, 31 December 2010

Answers and Winner to the Festive Fun Christmas Quiz

I hope you all had a lovely Christmas and enjoyed the festivities.

Thank you to everyone who took part in the little Festive Fun quiz I set on Christmas Eve.

 Here are the correct answers:

1. The last Sunday before Advent was known as 'Stir-Up Sunday' where, in the kitchen it was considered good luck for everyone to give the mixture a stir. What was the mixture for?
Answer: Christmas Pudding

2. Name three spices you're likely to find in mulled wine.

Answer: cinnamon, ginger, cloves, nutmeg, allspice

3. 'A Christmas Carol' by Charles Dickens was about Ebenezer Scrooge - name three other characters from the book.
Answer: Bob Cratchit, Tiny Tim, Jacob Marley


4. Name the inventor of the Christmas Cracker.

Answer: Thomas Smith

5. Why are mince pies so called, when they contain no mince at all?

Answer: In Victorian times, the ‘mincemeat’ filling contained just that - minced meat, mixed with beef suet, dried and fresh fruits, citrus peel, almonds, sugar, spices - and plenty of alcohol!

6. Name the well known poem written by Clement Clark Moore about the night time visit by Santa Claus.

Answer: ‘The Night Before Christmas’


7. Which Royal introduced the decorated Christmas tree to England in 1841?

Answer: Prince Albert



8. The Twelve Days of Christmas - when do they begin and end?

Answer: 26th December and 6th January.

I double checked the answer to the last question as apart from one, all the entries said 25th December to 5th January. 

(Source: The Victorian Christmas - Wharncliffe History Magazine)

There was only one winner with all eight correct answers -

Congratulations Viv 

 The Sleeping Jester Doll prize will be in the post to you.


All that remains is to say a big THANK YOU for visiting and commenting on my blog posts throughout the year, 
and
I wish everyone a very Happy and Healthy New Year.

9 comments:

PetraB said...

Congratulations to Viv! Lucky girl! Have a wonderful New Year with all the very best wishes!

Terry said...

Congrats to Viv! Happy New Year!

Viv's Visuals said...

Yay yay yay yay double yay!!!!!!! I am sooooooooooooooooo pleased - cannot wait to get my hands on this little dolly! Thank you so much Sherry - this has made me smile through my tears today. xxx

Sussie said...

Happy New Year Sherry!

gayle said...

Congratulations Viv! Happy New Year Sherry and everyone! xx

Minxy said...

Happy New Year Sherry, here's to a crafty 2011 xx

Sunset97 said...

Happy New Year, Sherry!

i hope you have had a really nice Christmas and New Year's weekend...!!

i love your jesster girl...and cograts to viv!!

i keep clicking on linda's blog in hopes to see details about the new swap....it is today, that she is suppose to reveal what it is all about, right???

hope you are having a wonderful day!

cheers,

tracy

My name is CINDY...... said...

Gorgeous little doll Sherry - don'tk now how I missed this one!! Lucky old Viv. Anyhow, Happy New Year to you!!

Dezinaworld said...

Lucky Val thats a lovely prize.

Hi my friend, I just came to say Happy New Year and I have added your beautiful work to the Dezinaworld website gallery here http://dezinaworld.weebly.com/gallery.html
hugs June x